Mercedes-Benz Fuel&Pay

Mercedes-Benz biedt contactloze tanktransacties met Fuel & Pay

Mercedes me, de app waarmee auto’s van Mercedes-Benz gekoppeld kunnen worden aan de smartphone, breidt haar diensten uit met digitaal contactloos betalen aan de pomp. De dienst Fuel & Pay zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in Duitsland, maar wordt eind dit jaar ook onder meer in Nederland uitgerold. 

Met Fuel & Pay kunnen gebruikers betalen zonder aan de kassa of met een kaart aan de benzinepomp te betalen. De betaling verloopt namelijk via een app of systeem dat vanuit de auto bediend kan worden. Alleen voor het bedienen van de pomp hoeft hierdoor nog de auto verlaten te worden.

Transparantie en overzicht

Chauffeurs kunnen een aangesloten benzinestation kiezen in een kaartoverzicht, waarnaar de navigatie wordt gestart. Zodra de motor bij aankomst wordt uitgeschakeld, herkent het systeem de bestemming en kan de gewenste pomp gekozen worden in het scherm.

Op basis van de tankinhoud, het brandstoftype en de brandstofprijs berekent het systeem vervolgens het maximale brandstofbedrag. Om dit bedrag te reserveren moet de chauffeur toestemming verlenen. Uiteindelijk wordt alleen het bedrag van de getankte brandstof afgeschreven. Volgens het bedrijf bieden zij de klant zo optimale transparantie en overzicht. 

Administratie

Na de transactie ontvangt de gebruiker een bevestiging van de betaling via de Mercedes me-app of het multimediasysteem MBUX. Met een e-mail of een bericht in dezelfde app wordt ook de tankbon aangeleverd met alle benodigde informatie voor administratiedoeleinden, zoals de getankte hoeveelheid, het brandstoftype en de prijs per liter. 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.