Werotax stemauto

Gratis vervoer naar stembureau met Werotax

Foto: Werotax

Taxibedrijf Werotax bood de inwoners van Son en Breugel en Sint Oedenrode gratis vervoer aan naar het stembureau op 15, 16 en 17 maart. Door de dienst zowel kosteloos als veilig te maken, hoopte het bedrijf twijfelaars over de streep te trekken om te gaan stemmen. 

Ondanks de veiligheidsmaatregelen kunnen mensen vanwege corona overwegen dit jaar niet te stemmen omdat zij niet naar het stembureau willen. Een reden hiervoor kan zijn omdat zij geen eigen vervoer tot hun beschikking hebben. Werotax vindt het belangrijk dat mensen gaan stemmen en biedt daarom deze dienst aan. 

Om de veiligheid bij de ritten te garanderen stelt het bedrijf zich strikt aan de geldende coronaprotocollen te houden. Daarbij dienen reizigers om het risico op besmetting uit te sluiten voorafgaand aan de rit een aantal vragen te beantwoorden. Verder worden zij verzocht om, net als de chauffeur, een medisch mondkapje te dragen en wordt de taxi tussen de ritten door ontsmet.

Steeds nieuwe initiatieven

Op alle drie de stemdagen is het vervoer naar de stembureaus beschikbaar tussen 9.00 uur en 11.30 uur en 13.30 uur en 17.00 uur. Via de website van het bedrijf kunnen mensen de taxi reserveren, waarna zij een bevestiging ontvangen met de tijd waarop de chauffeur hen opgehaald. 

Net als veel andere ondernemers stelt Werotax de financiële gevolgen van de coronacrisis te ondervinden. Toch willen ze niet bij de pakken neer zitten. Ze komen dan ook steeds met nieuwe initiatieven. Zo kwamen zij eerder al met een boodschappendienst en een koeriersdienst en is het bedrijf ook een pakketpunt geworden.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.