Didi

Chinese taxi-app Didi doet aanvraag voor beursgang New York

Het Chinese taxiplatform Didi Chuxing heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang in New York. De marktwaarde van Didi zou tussen de 70 en 100 miljard dollar kunnen liggen.

De Chinese variant van het Amerikaanse taxiplatform Uber heeft volgens ingewijden een vertrouwelijke aanvraag gedaan bij de beurstoezichthouder Securities and Exchange Comission (SEC). Met de stap naar Wall Street zou het Chinese taxiplatform miljarden euro’s willen ophalen, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

De zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley zouden de beurs begeleiden. Een van de investeerders in de taxidienst is het Japanse SoftBank. Er wordt ook gesteld dat het bedrijf naar een notering in Hongkong kijkt voor op een later moment.

Stap naar Europa

Sinds Uber in 2016 de Chinese markt verliet na een deal met Didi, is het Chinese taxibedrijf op die markt de grootste speler. Verder is Didi vooral actief in Latijns-Amerika, en werd er eind februari aangekondigd dat het bedrijf de stap zou willen zetten naar Europa. Zo zou het nog in de eerste helft van dit jaar actief willen worden in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.