Taxi Goverde e-shuttlebusje

Taxi Goverde verkent elektrisch busvervoer met e-shuttlebusje

Bron: TaxiPro TV

De coronacrisis weerhoudt Taxi Goverde uit Zevenbergen er niet van om te ondernemen. Zij starten hun verkenning van uitstootvrij busvervoer met een elektrisch shuttlebusje voor stadsvervoer en andere projecten. Directeur Jan Goverde vertelt in gesprek met TaxiPro TV meer over deze investering. 

Momenteel rijdt Taxi Goverde met de kleine achtpersoonsbus door het vernieuwde centrum van Zevenbergen. Zij bieden hiermee een shuttleservice aan tussen de parkeerplaatsen en het centrum. Daarnaast stopt het busje ook bij verzorgingstehuizen verderop, zodat ook die mensen de afstand niet te hoeven overbruggen.

Meebewegen in verduurzaming

In een interview voor TaxiPro TV legt Goverde uit dat het binnen de branche een uitdaging, en wellicht op dit moment nog niet eens mogelijk is, om elektrische bussen te exploiteren op een prettige manier. “De rolstoelbussen die wij dagelijks inzetten worden gewoon te zwaar belast. Denk aan de lift, de airconditioning en de verwarming. Hierdoor volstaat de actieradius niet.”

Omdat toch mee te bewegen in de verduurzaming introduceert het bedrijf dit busje, die ook ingezet kan worden voor projecten, feestavonden of bij accomodaties als Ahoy. “Als de technieken daar zijn, kunnen we ook doorpakken naar elektrische rolstoelbussen of andere voertuigen in onze vloot.”

Bekijk het gehele interview hieronder:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.