Taxi Konings Weert

Taxi’s van Konings verdwijnen na 65 jaar uit het Weertse straatbeeld

Foto: Taxi Konings

Taxi Konings werd in 1956 opgericht door Thieu en Toos Konings. Het bedrijf groeide uit tot een begrip in Weert en omstreken. Zoon Johan zette de zaak 25 jaar geleden samen met zijn vrouw Thea voort onder de naam Konings CZ Ziekenvervoer. Na vele ritten en mooie jaren gaan zij nu met pensioen. 

Johan Konings kreeg al vroeg te maken met taxiwerk door het bedrijf van zijn ouders. Taxi Konings reed altijd straatvervoer, schoolvervoer en ziekenvervoer. “Het was zeven dagen in de week werken van ‘s ochtends vroeg tot ’s nachts. Met de kermis, carnaval, oud en nieuw, kerst: je was eigenlijk altijd aan het werk.” 

Op 1 januari 1997 nam Johan het bedrijf over met zijn vrouw. Ze besloten om alleen met het ziekenvervoer voor CZ door te gaan. Jarenlang hebben ze dit gedaan. Het werk is met de jaren echter weinig veranderd, stelt hij. “Alleen de prijzen zijn verlaagd, waardoor we er we moesten gaan combineren om er toch uit te komen.” 

Contact met de mensen

De coronatijd was ook niet gemakkelijk voor het taxibedrijf. “We verloren tweederde van onze omzet toen corona opkwam in Nederland.” Toch stelt Konings dat zij nog redelijk hebben kunnen doorrijden. “Wat betreft afspraken werd er door ziekenhuizen veel telefonisch afgehandeld, dus het vervoer was een stukje minder maar het liep wel door. Het is dan ook niet van invloed geweest op de beslissing om te stoppen. ”  

In de tijd dat zijn ouders het bedrijf nog runden, reed Konings ook veel straattaxivervoer. “Het cafévervoer was leuk. Mensen hebben dan wat gedronken en zijn wat losser. Ik heb nooit vervelende klanten gehad. Anderzijds is het ziekenvervoer iets dat een stukje dankbaarheid bij de mensen oproept.” Konings zal vooral het contact met de mensen gaan missen, hetgeen dat hij het mooiste vond aan het taxiwerk.  

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.