Taxi Korthout

Taxi Korthout viert 35-jarig jubileum met terugblik op bijzonder jaar

Foto: Kees Bennema

Taxi Korthout bestaat 35 jarig jaar. Het Tilburgse bedrijf dat al jaren allerlei soorten vervoer aanbied heeft door corona weer nieuwe ervaringen opgedaan. Ook werden er onder andere stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. 

In een interview met zakenmagazine Regio Business vertelt eigenaar Bert Korthout dat hij 35 jaar geleden als eenpitter begon en vooral ‘s nachts horecagasten reed. Zijn dagomzet bedroeg vijf gulden. Vele overnames later is zijn taxibedrijf uitgegroeid tot een succesbedrijf in Midden-Brabant. 

Door corona kwam het werk echter ook voor het taxibedrijf vrijwel stil te liggen. Het bedrijf werkt alleen met personeel in loondienst en Korthout stelt dat hij niemand heeft hoeven ontslaan. Wel heeft hij in goed overleg besloten om mensen uit de risicogroep en met een nul-urencontract niet meer in te roosteren. 

Medewerkers in bescherming nemen

Al gauw werd het bedrijf benaderd door ziekenhuizen voor het vervoer van coronapatiënten. Hij en zijn vrouw Astrid besloten hun medewerkers in bescherming te nemen en gingen het vervoer zelf uitvoeren. Ze beschrijven het als een bijzondere, maar heftige periode. Ze verzorgden de zorgritten in beschermende kleding en kwamen verder nergens.

Mensen waren volgens Korthout bang en ziek, en regelmatig vernamen hij en zijn vrouw dat personen een paar dagen na een rit overleden. Toch voelde het voor hen goed om de ambulancedienst te kunnen ontlasten. Ook de medewerkers lieten hun waardering blijken. Zij schonken beiden duizend uur aan verlof en tijd voor tijd-uren. 

Bijdrage aan schone regio

Taxi Korthout heeft in de afgelopen maanden ook stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Alle dieseltaxi’s rijden voortaan op duurzame biodiesel en de vijftig wagens die op aardgas reden, zijn over op groen gas. Voor korte ritjes heeft hij een elektrische schoolbus en twee elektrische taxi’s. Zo stelt Korthout ook mee te willen helpen aan een schonere regio Midden-Brabant. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxi Korthout viert 35-jarig jubileum met terugblik op bijzonder jaar”

Edwin Leuris|06.05.21|19:36

Hé Bert, wir nie gelukt he, “Aget mar Kort hout”
Maar toch Proficiat namens https://www.vipbus.nl/
Nog veel mooie jaren en Vat geen Corona!

Taxi Korthout viert 35-jarig jubileum met terugblik op bijzonder jaar | TaxiPro
Taxi Korthout

Taxi Korthout viert 35-jarig jubileum met terugblik op bijzonder jaar

Foto: Kees Bennema

Taxi Korthout bestaat 35 jarig jaar. Het Tilburgse bedrijf dat al jaren allerlei soorten vervoer aanbied heeft door corona weer nieuwe ervaringen opgedaan. Ook werden er onder andere stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. 

In een interview met zakenmagazine Regio Business vertelt eigenaar Bert Korthout dat hij 35 jaar geleden als eenpitter begon en vooral ‘s nachts horecagasten reed. Zijn dagomzet bedroeg vijf gulden. Vele overnames later is zijn taxibedrijf uitgegroeid tot een succesbedrijf in Midden-Brabant. 

Door corona kwam het werk echter ook voor het taxibedrijf vrijwel stil te liggen. Het bedrijf werkt alleen met personeel in loondienst en Korthout stelt dat hij niemand heeft hoeven ontslaan. Wel heeft hij in goed overleg besloten om mensen uit de risicogroep en met een nul-urencontract niet meer in te roosteren. 

Medewerkers in bescherming nemen

Al gauw werd het bedrijf benaderd door ziekenhuizen voor het vervoer van coronapatiënten. Hij en zijn vrouw Astrid besloten hun medewerkers in bescherming te nemen en gingen het vervoer zelf uitvoeren. Ze beschrijven het als een bijzondere, maar heftige periode. Ze verzorgden de zorgritten in beschermende kleding en kwamen verder nergens.

Mensen waren volgens Korthout bang en ziek, en regelmatig vernamen hij en zijn vrouw dat personen een paar dagen na een rit overleden. Toch voelde het voor hen goed om de ambulancedienst te kunnen ontlasten. Ook de medewerkers lieten hun waardering blijken. Zij schonken beiden duizend uur aan verlof en tijd voor tijd-uren. 

Bijdrage aan schone regio

Taxi Korthout heeft in de afgelopen maanden ook stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Alle dieseltaxi’s rijden voortaan op duurzame biodiesel en de vijftig wagens die op aardgas reden, zijn over op groen gas. Voor korte ritjes heeft hij een elektrische schoolbus en twee elektrische taxi’s. Zo stelt Korthout ook mee te willen helpen aan een schonere regio Midden-Brabant. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxi Korthout viert 35-jarig jubileum met terugblik op bijzonder jaar”

Edwin Leuris|06.05.21|19:36

Hé Bert, wir nie gelukt he, “Aget mar Kort hout”
Maar toch Proficiat namens https://www.vipbus.nl/
Nog veel mooie jaren en Vat geen Corona!