Manu Lageirse

Manu Lageirse nieuwe algemeen directeur Transdev

Manu Lageirse is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van Transdev. Enkele maanden geleden nam hij als operationeel directeur de werkzaamheden van Pier Eringa al over, die in maart opstapte als topman van de vervoerder. De belangrijkste prioriteit bij het bedrijf ligt volgens Lageirse op dit moment om “het openbaar vervoer in stand te houden”.

Volgens de topman zal het vooral jaren gaan duren voordat het openbaar niveau op het oude niveau is. Hij stelt dat er binnenkort duidelijkheid komt van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over eventuele steunmaatregelen voor 2022. “Als hier meer duidelijkheid over is, dan kunnen we meer gaan sturen en een langetermijnvisie uitwerken.”

Koppelen regiotaxi en openbaar vervoer

Volgens Lageirse zijn er diverse kansen voor de sector en zaken die tegen het licht moeten worden gehouden. “In de afgelopen twaalf maanden zijn we samen met het Rijk, opdrachtgevers, vervoerders en stad en streek samen op zoek gegaan naar oplossingen. We hopen dat we dit ook de komende tijd kunnen doorzetten, ook met vakbonden en reizigersorganisaties.”

Kansen zijn volgens de topman onder andere het koppelen van regiotaxi met het openbaar vervoer, wat “nu nog gescheiden zaken zijn”. Volgens hem moet er ook kritisch worden gekeken naar de aanbestedingen in het vervoer, want de inkomsten die nu in de concessies staan zullen volgens hem voorlopig niet worden gehaald.

Operationeel directeur

Lageirse is sinds juni 2019 operationeel directeur bij Transdev Nederland. Hij werkte van 2015 tot 2018 als hoofd inkoop en procesmanager en hoofd prestatie en techniek bij Transdev in Parijs. Lageirse was van maart 2009 tot mei 2015 algemeen directeur van Veolia, dat later samen met Connexxion werd ondergebracht onder Transdev Nederland.

Na het vertrek van Lageirse stonden achtereenvolgens Bart Schmeink en Pier Eringa aan de leiding van het bedrijf. Pier Eringa leidde het bedrijf van september 2019 tot maart 2021, maar vertrok omdat zijn taken door de coronacrisis zodanig waren verschoven dat hij besloot om op te stappen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke is algemeen hoofdredacteur van van ProMedia Group.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.