Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur die meisjes met beperking aanrandde krijgt celstraf

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een 59-jarige taxichauffeur uit Dieren heeft een celstraf van zeven maanden en een beroepsverbod opgelegd gekregen voor het aanranden van twee jonge vrouwen met een beperking. De man bleef in de rechtszaal beweren dat hij hen niet heeft aangeraakt. 

Een van de voorvallen zou hebben plaatsgevonden op 9 juli 2019, schrijft de Gelderlander. Een 17-jarig meisje werd opgehaald door de taxichauffeur. De chauffeur beweerde dat hij dacht dat er iets mis was met de band van zijn taxi, waardoor stopte bij een tankstation. Volgens hem is hij toen uitgestapt en om de bus heengelopen, maar omdat er niks aan de hand was stapte hij weer in en reed hij verder.

Het meisje verklaarde daarentegen dat de chauffeur toen aan haar borsten had gezeten en over haar onderbroek zou hebben gewreven. Volgens haar begeleidster was het meisje emotioneel en duidelijk van streek bij terugkomst bij de instelling voor begeleid wonen. Bijna een jaar later vond een soortgelijk incident plaats met een 25-jarige vrouw met een beperking. Ook zij zou onzedelijk betast zijn door de chauffeur. Ook dit ontkende hij stellig.

Al duizenden kinderen vervoerd

De verdachte gaf aan dat hij in de 25 jaar dat hij taxichauffeur was, al duizenden kinderen had vervoerd en dat de verhalen niet klopten. De officier van justitie zag echter geen reden om te twijfelen aan de verklaringen van de slachtoffers. Bovendien werden er veel overeenkomsten tussen de twee verhalen opgemerkt.

Er werd voldoende bewijs gezien om de man een celstraf van zeven maanden op te leggen, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Daarnaast mag hij drie jaar geen minderjarigen en kwetsbare personen vervoeren, en moet hij beide vrouwen 1.600 euro aan smartengeld betalen. Aan een van hen moet hij ook 400 euro aan materiële schade betalen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur die meisjes met beperking aanrandde krijgt celstraf | TaxiPro