Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Strafrechtelijk onderzoek naar dodelijk ongeval met taxi in Leiden

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar het ongeluk in Leiden op 5 juni, waarbij een zevenjarig meisje om het leven kwam. Het meisje fietste met haar ouders door de Steenstraat en week uit toen de deur van een taxi plotseling openging. Hierbij kwam zij onder een bus terecht. 

De politie opende al eerder een verkeerstechnisch onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. In de gemeenteraad vertelde burgemeester Henri Lenferink afgelopen donderdagavond dat er daarnaast een strafrechtelijk onderzoek loopt, meldt Nu.nl.

Nadat de taxichauffeur en de buschauffeur waren verhoord op het politiebureau, meldden ook de twee passagiers van de taxi zich bij de politie. Bij het strafrechtelijk onderzoek wordt gekeken of er door de verschillende partijen verwijtbaar is gehandeld. Wanneer het onderzoek afgerond is, kon de burgemeester nog niet zeggen.

Niet lang meer een gevaarlijke situatie

Er werd na het ongeluk veel kritiek geleverd op de gemeente. De markt in Leiden heeft wegens werkzaamheden een andere bestemming gekregen, waardoor de bussen in de Steenstraat in twee richtingen rijden. Dit wordt als gevaarlijk gezien. In de ogen van Lenferink is het risico echter beperkt. Hij onderbouwde dit door te stellen dat de bussen gereguleerd worden door verkeersregelaars, zodat ze elkaar niet passeren op het smalste stuk.

Hij erkent wel dat het in de historische binnenstad van Leiden altijd al krap is voor alle verkeersstromen. De situatie duurt naar verwachting echter niet lang meer. Er wordt nu gedacht dat de markt rond begin augustus weer terug kan naar de oude plek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Strafrechtelijk onderzoek naar dodelijk ongeval met taxi in Leiden | TaxiPro