Trevvel Uit & Thuis

Trevvel weer van start met activiteiten tegen eenzaamheid

Foto: aangeleverd door Trevvel

Trevvel start deze maand het activiteitenprogramma Uit & Thuis weer op. Door corona lag dit langere tijd stil. Het doel van dit programma is eenzaamheid voorkomen en mensen actief laten deelnemen aan de samenleving. 

Het gaat om een initiatief van Trevvel Sociaal, de sociale afdeling van het Rotterdamse vervoersbedrijf. Een havenrondvaart op 14 september en een wandeling door het park bij de Euromast op 15 september zijn het decor van de eerste activiteiten. Deelnemers worden opgehaald, naar de activiteiten gebracht en weer thuisgebracht.

De noodzaak van initiatieven zoals Uit & Thuis is volgens Trevvel de afgelopen periode duidelijker geworden. Het sociale leven is door de pandemie namelijk op een lager pitje komen te staan. De vervoerder stelt dat eenzaamheid hierdoor op de loer lag, de mate van lichaamsbeweging minder werd en de drempel om deze eenzaamheid te doorbreken alleen maar hoger.

Nu veel mensen zijn gevaccineerd en de coronamaatregelen zijn versoepeld, is het weer mogelijk om op een veilige manier activiteiten te organiseren. Onder meer wandelingen, een rondvaart, een workshop en een bezoek aan Diergaarde Blijdorp komen later aan bod. De vervoerder richt zich hierbij vooral op ouderen, die gratis of voor een kleine bijdrage kunnen meedoen. Deelnemers worden ook gestimuleerd om iemand mee te nemen.

Nu al een succes

Arno van Haasterecht, CEO van Trevvel, is trots op het initiatief: “Wat is er fijner dan weer lekker naar buiten gaan? Het moois van onze stad te herontdekken? Het is een welkome afwisseling van het leven binnenshuis tijdens corona.” Hij ziet de deur uitgaan, sociale contacten opdoen en gezellige gesprekken voeren als van groot belang voor het welzijn van mensen. “Met deze activiteiten dragen we hier graag aan bij.”

Volgens Van Haasterecht kan het initiatief, net als voor corona, nu al een succes genoemd worden. Er blijkt veel animo voor de geplande activiteiten te zijn, waardoor er voor de eerste maanden al geen plaatsen meer beschikbaar zijn. “Voor de activiteiten in november gaan we daarom kijken naar extra capaciteit, zodat we de activiteiten aan meer mensen kunnen aanbieden.”

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.