Geld. Foto: iStock / darkojow

Laatste kans op bijzonder uitstel van betaling

Ondernemers uit de vervoersbranche die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als dit nu wordt gedaan, loopt het bijzonder uitstel nog door tot 1 oktober 2021.

Vanaf dan moeten alle belastingen waarvoor op of na 1 oktober 2021 aangifte voor wordt gedaan, weer op tijd betaald worden. Dit geldt ook voor belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum op of na 1 oktober 2021 is. Het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan via een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst.

Tot en met 30 september hoeven de belastingen waarvoor ondernemers bijzonder uitstel hebben niet betaald te worden. Voor de opgebouwde belastingschuld tijdens het bijzonder uitstel wordt een ruime betalingsregeling getroffen. Deze regeling gaat vanaf 1 oktober 2022 van start en ondernemers krijgen tot 1 oktober 2027 de tijd om het bedrag af te betalen.

Belastingaanslagen op of na 1 oktober 2021

Als een ondernemer in oktober 2021 nog aangifte moet doen over het derde kwartaal van 2021, over september 2021 of over de tiende vierwekenperiode van 2021, moet er over deze periodes voor het eerst niet alleen op tijd aangifte worden gedaan, maar ook op tijd betaald worden.

Wanneer een ondernemer bijvoorbeeld op 2 september 2021 een aanslag inkomstenbelasting krijgt over 2020, moet deze ook betaald worden. De uiterste betaaldatum van een aanslag inkomstenbelasting is altijd zes weken later. In dit geval dus 14 oktober 2021. Voor deze aanslag geldt daarom het bijzonder uitstel niet.

Lees ook: KNV werkt aan plannen om chauffeurs zorgvervoer te werven

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.