Ale Kort en Wiebe van Hes

Mobiliteitscentrum Oosterwolde moet inspelen op veranderende mobiliteit

Foto: persbericht mobiliteitscentrale MeMo

In Oosterwolde wordt op initiatief van ondernemers Wiebe van Hes en Ale Kort een mobiliteitscentrum gebouwd. Hiermee willen zij verduurzaming van mobiliteit stimuleren en inspelen op de veranderende vervoersvraag. Het centrum moet in 2025 onder de naam Mens & Mobiliteit (MeMo) geopend worden. 

Het mobiliteitscentrum zal gevestigd zijn aan de N381, ten zuidwesten van de Venekoterkruising in Oosterwolde. De bedrijven van de ondernemers, Auto Kort en Personenvervoer Kort, gaan ook plaatsnemen in het centrum. In het mobiliteitscentrum kan men straks terecht om (duurzame) brandstoffen te tanken, voor een aansluiting op het openbaar vervoer en om auto’s te wassen.

MeMo moet volgens de initiatiefnemers ook de plek worden waar alle vormen van vervoer samenkomen en het tijdens de overstap prettig verblijven is. “Je vindt er straks ook een modern ingerichte plek om te kunnen (flex)werken, of gewoon aangenaam te verblijven”, aldus de ondernemers. Er vinden al uiteenlopende gesprekken plaats met partijen die hier een bijdrage aan willen leveren.

Bereikbaarheid op het platteland onder druk

De mannen zien de wereld van de mobiliteit sterk veranderen en geven aan dat ze daar met hun bedrijven in mee willen bewegen. “Een goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor de leefbaarheid in de kleine kernen en de aantrekkelijkheid van de regio. Ook de publieke vervoersvoorzieningen spelen hierin een belangrijke rol.”

Tegelijkertijd stellen ze dat de bereikbaarheid op het platteland onder druk staat. “Dit vraagt om innovatieve oplossingen en vooral om goede samenwerking”, aldus Kort. “Zo willen we met onze commerciële activiteiten bijdragen aan de maatschappelijke opgave”, vult Van Hes aan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Mobiliteitscentrum Oosterwolde moet inspelen op veranderende mobiliteit | TaxiPro
Ale Kort en Wiebe van Hes

Mobiliteitscentrum Oosterwolde moet inspelen op veranderende mobiliteit

Foto: persbericht mobiliteitscentrale MeMo

In Oosterwolde wordt op initiatief van ondernemers Wiebe van Hes en Ale Kort een mobiliteitscentrum gebouwd. Hiermee willen zij verduurzaming van mobiliteit stimuleren en inspelen op de veranderende vervoersvraag. Het centrum moet in 2025 onder de naam Mens & Mobiliteit (MeMo) geopend worden. 

Het mobiliteitscentrum zal gevestigd zijn aan de N381, ten zuidwesten van de Venekoterkruising in Oosterwolde. De bedrijven van de ondernemers, Auto Kort en Personenvervoer Kort, gaan ook plaatsnemen in het centrum. In het mobiliteitscentrum kan men straks terecht om (duurzame) brandstoffen te tanken, voor een aansluiting op het openbaar vervoer en om auto’s te wassen.

MeMo moet volgens de initiatiefnemers ook de plek worden waar alle vormen van vervoer samenkomen en het tijdens de overstap prettig verblijven is. “Je vindt er straks ook een modern ingerichte plek om te kunnen (flex)werken, of gewoon aangenaam te verblijven”, aldus de ondernemers. Er vinden al uiteenlopende gesprekken plaats met partijen die hier een bijdrage aan willen leveren.

Bereikbaarheid op het platteland onder druk

De mannen zien de wereld van de mobiliteit sterk veranderen en geven aan dat ze daar met hun bedrijven in mee willen bewegen. “Een goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor de leefbaarheid in de kleine kernen en de aantrekkelijkheid van de regio. Ook de publieke vervoersvoorzieningen spelen hierin een belangrijke rol.”

Tegelijkertijd stellen ze dat de bereikbaarheid op het platteland onder druk staat. “Dit vraagt om innovatieve oplossingen en vooral om goede samenwerking”, aldus Kort. “Zo willen we met onze commerciële activiteiten bijdragen aan de maatschappelijke opgave”, vult Van Hes aan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.