Trevvel Uit & Thuis

Coronacompensatie zittend ziekenvervoer verlengd

Foto: rechtenvrije stockfoto aangeleverd door Trevvel

De continuïteisbijdrageregeling voor het zittend ziekenvervoer is verlengd en geldt met terugwerkende kracht vanaf december 2020. Dit heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) samen met KNV afgesproken. Daarnaast is het meerkostenpercentage voor vervoerders vastgesteld.

De regeling is in het leven geroepen omdat ziekenvervoerders vanwege de coronamaatregelen minder ritten maakten en minder passagiers tegelijk mochten vervoeren. Daarnaast hadden ze te maken met langere wisseltijden en moesten ze veiligheids- en hygiënemaatregelen treffen.

In eerste instantie konden vervoerders aanspraak maken op de regeling voor de activiteiten tussen maart 2020 en juni 2020. Omdat coronamaatregelen langer nodig bleken dan deze periode werd de regeling al eens verlengd. Dit gebeurt nu opnieuw, zo meldt Zorgverzekeraars Nederland op hun website.

Alleen vervoerders die al gebruik hebben gemaakt van de continuïteitsbijrageregeling kunnen aanspraak doen op de regeling. Om voor de verlengde periode in aanmerking te komen, dienen zij een aanvullende bijlage te ondertekenen. Het loket hiervoor wordt op 1 oktober opengesteld.

Meerkostenregeling

Een onderdeel van de afspraken is ook dat het meerkostenpercentage voor ziekenvervoerders is vastgesteld. Dit is een tegemoetkoming voor de kosten die zij moesten maken als gevolg van de coronacrisis, bijvoorbeeld voor beschermingsmiddelen. Dit percentage is 2,35 procent. De aanbieders die een meerkostenregeling over 2020 hebben aangevraagd, kunnen de bijdrage binnenkort verwachten.

Lees ook: 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Coronacompensatie zittend ziekenvervoer verlengd”

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze compensatie ook terecht komt bij de vervoerders? Zo heeft ZCN bijvoorbeeld bedacht om aan vervoerders een voorschot van 30% van de gemiste omzet uit te keren en vervolgens te besluiten dat ze niet meer dan dat voorschot gaan doorbetalen.