Daklicht taxibus

Gestolen taxi maakt flinke crash bij Velsen-Zuid

Foto: Toyota

In Noord-Holland is dinsdagmiddag op de afrit van de A208 bij Velsen-Zuid een gestolen taxi gecrasht. De inzittenden sloegen op de vlucht, maar de Koninklijke Marechaussee wist hen even later op te pakken.

De taxi was diezelfde middag gestolen in Amsterdam, meldt de IJmuider Courant. Het voertuig klapte hard op de vangrail, waarna de inzittenden er vandoor gingen. Uiteindelijk zijn er door de marechaussee twee verdachten aangehouden in het naastgelegen recreatiegebied.

Flinke schade

Of de inzittenden gewond zijn geraakt, is niet duidelijk. De taxi liep wel flinke schade op. De gehele neus van het voertuig is beschadigd geraakt. Na het ongeval heeft Rijkswaterstaat kruizen boven de weg gezet. Deze werden echter door veel bestuurders genegeerd, waardoor zij uiteindelijk voor het ongeval tot stilstand kwamen. Zo’n 150 mensen kregen hiervoor een bekeuring.

Lees ook: Illegale taxirit leidt tot dwangsom van 10.000 euro

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.