Station Den Bosch

Naast voordeelpas ook cursus om Brabantse wmo’ers OV in te krijgen

Bron: beeldbank NS

De gemeenten in Noordoost-Brabant willen dat wmo’ers vaker met het openbaar vervoer reizen. Met de ‘Voor Elkaar Pas’ kunnen ze daarom twee jaar voordelig bussen en treinen in de regio pakken. Om de drempel voor hen nog verder te verlagen worden er nu ook speciale OV-cursussen georganiseerd.

Volgens de gemeenten willen sommige ouderen graag met het openbaar vervoer reizen, maar zien zij nog beren op de weg. Zo zijn er nog veel vragen over het gebruik van de bus of de trein, zo blijkt op een van de cursussen donderdag in Oss. Bijvoorbeeld over het in- en uitchecken of de mogelijkheid om rolstoelplekken te reserveren.

De mensen krijgen daarom op OV-opstapdagen uitleg over hoe het openbaar vervoer in Brabant werkt, schrijft de Gelderlander. Na een plenair gedeelte worden er drie workshops georganiseerd met de thema’s ‘een persoonlijk reisadvies’, ‘hoe vind ik reisinformatie en een bezoek aan’ en ‘een ritje met een bus van Arriva’.

Angst voor kwijtraken wmo-pas

Toen de wmo’ers hoorden over de Voor Elkaar Pas, bleek er ook angst te bestaan dat zij bij de aanvraag van deze pas hun wmo-regiotaxipas kwijt zouden raken. Vanuit het Servicepunt Regiotaxi Noordoost-Brabant wordt benadrukt dat dit niet het geval is. De twee vervoersdiensten kunnen naast elkaar worden gebruikt. Een ander doel van de pas zou namelijk zijn dat mensen meer vervoersmogelijkheden hebben dan alleen de regiotaxi.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.