Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Oekraïense vluchtelingenkinderen in Zaanstad krijgen leerlingenvervoer

Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki (onbeperkt gebruik)

Kinderen van Oekraïense vluchtelingen die leerplichtig zijn, moeten naar school in Nederland. Omdat fietsen of met de auto gaan voor veel van deze kinderen geen optie is, mogen zij in de gemeente Zaanstad gebruikmaken van het leerlingenvervoer om op school te komen.

Kinderen gaan veelal in de buurt naar school en worden dan lopend, met de fiets of met de auto gebracht. Met de fiets of met de auto gaan is voor veel Oekraïense vluchtelingenkinderen geen mogelijkheid, schrijft het Noordhollands Dagblad. Daarbij gaan ze soms naar een school die verder van de verblijfslocatie afligt, omdat daar plaats is.

Verder dan twee kilometer

Zaanstad komt kinderen die verder dan twee kilometer van school afwonen nu tegemoet door leerlingenvervoer aan te bieden. Naar schatting zullen 50 tot 100 leerlingen hier gebruik van maken. Momenteel is de leerlingenvervoerder in de gemeente Noot Personenvervoer. De regeling geldt tot de zomervakantie. De gemeente verwacht dat fietsen of reizen met het openbaar vervoer daarna wel mogelijk is voor hen.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.