Uber

Staatssecretaris wil mogelijk belastingschandaal Uber verder onderzoeken

Bron: Uber

De Belastingdienst heeft de juiste procedures gevolgd bij de behandeling van taxiplatform Uber. Dat zegt staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën, die de zaak wel verder wil onderzoeken.

Volgens Van Rij heeft de Belastingdienst tegen hem gezegd dat de procedures zijn gevolgd na onthullingen van onderzoeksjournalisten over nauwe banden van de dienst met. “Ik ga dit verder onderzoeken. Ik zal dat rapporteren aan ons parlement”, zei Van Rij op een bijeenkomst in Brussel over Europees belastingbeleid.

Volgens de onderzoeksjournalisten heeft de Belastingdienst vertrouwelijke informatie gedeeld met Uber. Ook zou de dienst het bedrijf hebben gewaarschuwd over informatieverzoeken vanuit het buitenland en zou het bedrijf ruim de tijd hebben gekregen om zijn zaakjes op orde te krijgen voordat aan informatieverzoeken werd voldaan.

Nederland heeft ‘bepaalde reputatie’

“Ik neem dit soort publicaties altijd heel serieus. En ik ga ook niet direct in de verdediging”, aldus Van Rij. Hij erkende dat Nederland “een bepaalde reputatie” had in het verleden als het om belastingontwijking ging. Maar hij hield zijn toehoorders voor dat er onder het tweede kabinet-Rutte een “omslag” is geweest in het Nederlandse belastingbeleid en dat er maatregelen zijn en worden getroffen tegen belastingontwijking.

Bron: ANP

Lees ook: UberFiles brengen dubieuze praktijken aan het licht bij Uber

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

1 reactie op “Staatssecretaris wil mogelijk belastingschandaal Uber verder onderzoeken”

Duco Douwstra|14.07.22|11:03

De Uber-pop chauffeurs deden in onverzekerde auto’s personenvervoer bij Taxivervoer verrichten zonder Taxi verzekering bied de verzekering géén dekking. Dit hebben de kommaneukers tegenover de reguliere taxichauffeurs ruim 18 maanden getolereerd. Na veel opstand, rellen en processen kon de ILT ook geen kant meer op, te bizar. Afschaffen vakbekwaamheid was ook uitsluitend om Uber te faciliteren anders mochten niet vakbekwame chauffeurs niet voor Uber rijden. Plus nog 100 corrupte praktijken.