Uber-passagier (foto: Uber)
WACHTTIJDEN NIET MEER BEREKENEN

Uber moet mensen met beperking miljoenen betalen

Taxi-app Uber heeft een zaak over de behandeling van mensen met een beperking in de Verenigde Staten geschikt voor enkele miljoenen dollars. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

Het bedrijf rekent wachtkosten als mensen meer dan twee minuten nodig hebben om in een taxi te stappen, maar heeft die regeling niet aangepast voor gehandicapte passagiers die daar langer over doen. Dat had de taxi-app wel moeten doen,. Volgens de Amerikaanse justitie zal Uber meer dan 65.000 gebruikers compenseren. Die krijgen het dubbele van het bedrag dat ze aan wachtkosten hebben betaald uitgekeerd in Uber-tegoed. Dat kan op ‘honderdduizenden of miljoenen dollars’ aan compensatie uitkomen. Daarnaast krijgen mensen die geklaagd hadden, bij elkaar ruim 2,2 miljoen dollar (op dit moment ongeveer evenveel in euro’s) aan schadevergoeding.

Twee jaar

De komende twee jaar zal Uber geen wachtkosten in rekening brengen bij mensen die hebben aangegeven zelf meer tijd nodig te hebben om in te stappen of vaak met iemand reizen voor wie dat het geval is. Eveneens wordt het makkelijker de extra kosten terug te vragen voor wie dat niet vooraf heeft aangegeven.

Auteur: Jacques Geluk

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.