Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar
RECHTSPRAAK

Taxichauffeur krijgt ook straf omdat die op de hoogte was van drugshandel

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

De Nederlandse passagier en taxichauffeur van ‘Cocaïne-taxi’ krijgen celstraffen. In maart werd het taxivoertuig door de politie in Gentbrugge betrapt met 12 kilogram aan cocaïne en heroïne. Alhoewel de drugs enkel door de passagier meegenomen werd, gaat ook de taxichauffeur niet vrijuit omdat die op de hoogte was van de drugstrafiek, zo oordeelde de rechter.

De politie onderschepte op 25 maart de Nederlandse taxi die onderweg was van Rotterdam naar Moeskroen omdat de wagen te snel reed, zo meldt Het Nieuwsblad. De politie ontdekte dat de Nederlandse passagier 12 kilogram cocaïne en heroïne bij zich had. Uit de ANPR-camera’s en telefonieonderzoek blijkt later dat de passagier minstens 28 keer drugs heeft gesmokkeld. Steeds gebeurde dat met dezelfde taxichauffeur. Volgens de passagier werkte hij in opdracht van een Nederlandse bende.

Jonge gast

Volgens de advocaat van de passagier – die een celstraf met uitstel vroeg – is hij een jonge gast die wat bij wilde verdienen en geen grote drugscrimineel. De Nederlander kreeg van de rechter uiteindelijk drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel en 8.000 euro boete. 20.000 euro werd verbeurd verklaard. De rechter hield rekening met de jonge leeftijd en blanco strafblad.

Taxichauffeur ontkent

Alhoewel de Nederlandse taxichauffeur alle betrokkenheid ontkende en de vrijspraak vroeg, gaat die toch niet vrijuit. De rechtbank oordeelde dat de man zijn verantwoordelijkheid moest nemen voor die ene rit. Uit de dashcambeelden bleek dat de chauffeur en passagier openlijk over de drugstrafiek aan het praten waren. De rechter vond dat de taxichauffeur de rit had moeten staken. De taxichauffeur kreeg 8 maanden celstraf met uitstel opgelegd. Zijn Mercedes kreeg de man terug.

Dit artikel verscheen ook op TaxiPro.be.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur krijgt ook straf omdat die op de hoogte was van drugshandel | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar
RECHTSPRAAK

Taxichauffeur krijgt ook straf omdat die op de hoogte was van drugshandel

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

De Nederlandse passagier en taxichauffeur van ‘Cocaïne-taxi’ krijgen celstraffen. In maart werd het taxivoertuig door de politie in Gentbrugge betrapt met 12 kilogram aan cocaïne en heroïne. Alhoewel de drugs enkel door de passagier meegenomen werd, gaat ook de taxichauffeur niet vrijuit omdat die op de hoogte was van de drugstrafiek, zo oordeelde de rechter.

De politie onderschepte op 25 maart de Nederlandse taxi die onderweg was van Rotterdam naar Moeskroen omdat de wagen te snel reed, zo meldt Het Nieuwsblad. De politie ontdekte dat de Nederlandse passagier 12 kilogram cocaïne en heroïne bij zich had. Uit de ANPR-camera’s en telefonieonderzoek blijkt later dat de passagier minstens 28 keer drugs heeft gesmokkeld. Steeds gebeurde dat met dezelfde taxichauffeur. Volgens de passagier werkte hij in opdracht van een Nederlandse bende.

Jonge gast

Volgens de advocaat van de passagier – die een celstraf met uitstel vroeg – is hij een jonge gast die wat bij wilde verdienen en geen grote drugscrimineel. De Nederlander kreeg van de rechter uiteindelijk drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel en 8.000 euro boete. 20.000 euro werd verbeurd verklaard. De rechter hield rekening met de jonge leeftijd en blanco strafblad.

Taxichauffeur ontkent

Alhoewel de Nederlandse taxichauffeur alle betrokkenheid ontkende en de vrijspraak vroeg, gaat die toch niet vrijuit. De rechtbank oordeelde dat de man zijn verantwoordelijkheid moest nemen voor die ene rit. Uit de dashcambeelden bleek dat de chauffeur en passagier openlijk over de drugstrafiek aan het praten waren. De rechter vond dat de taxichauffeur de rit had moeten staken. De taxichauffeur kreeg 8 maanden celstraf met uitstel opgelegd. Zijn Mercedes kreeg de man terug.

Dit artikel verscheen ook op TaxiPro.be.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.