rolstoelstaxi

PZN neemt collectief vervoer Arnhem Nijmegen over

ARNHEM – PZN neemt het cvv-vervoer in de Stadregio Arnhem Nijmegen over van Connexxion Taxi Services. Het contract start op 1 september en geldt voor een periode van vier jaar. Dat meldt de Stadsregio deze week.

PZN, een dochteronderneming van busmaatschappij Veolia, houdt zich alleen bezig met de regie. Het vervoer zelf wordt door lokale onderaannemers uitgevoerd.

In de nieuwe aanbestedingsronde is PZN volgens de Stadsregio als beste uit de bus gekomen. Tot die tijd wordt dit vervoer nog uitgevoerd door Connexxion Taxi Services. Op 5 februari was het nieuwe contract al voorlopig gegund aan PZN. Omdat hierop geen bezwaar is ingediend is de gunning nu definitief.

Op verzoek van diverse plaatselijke consumentenorganisaties zal er beter contact komen met de klant tijdens en na een ritboeking. Hierbij wordt aandacht besteed aan ritspreiding en communicatie over piektijden. Verder zal PZN de klant op de hoogte stellen als de taxi in aantocht is en als de taxi later komt. Bij calamiteiten zal de PZN de klant hierover informeren.

De klachtafhandeling en rapportages zullen voortaan volledig onafhankelijk gebeuren. Ook rapportages over bijvoorbeeld aantallen ritten, gereden zones en servicegraad worden niet meer door de vervoerder zelf opgesteld, maar door een onafhankelijke partij.

De stadsregio gaat testen uitvoeren om te kijken of bijvoorbeeld ritreservering, planning en rituitgifte en terugbelservice naar behoren werken. Mocht de samenwerking met PZN naar wens verlopen, dan kan het contract in 2014 met twee jaar worden verlengd.

Stadsregiotaxi is een collectief vraagafhankelijk vervoersysteem (cvv). Het biedt aanvullend openbaar vervoer op trajecten waar geen regulier openbaar busvervoer aanwezig is of juist op die momenten dat het regulier openbaar busvervoer niet rijdt. Tevens vervoert het mensen die niet van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken door bijvoorbeeld een handicap.

Lees meer informatie van Stadsregio Arnhem Nijmegen

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “PZN neemt collectief vervoer Arnhem Nijmegen over”

Jan Okkerse|31.08.10|17:37

Geachte heer mevrouw, ( mogelijk had het naar een ander adres gemoeten maar welke ?)

Zonet de nieuwe regiotaxipas ontvangen met nummer 670005553. Hierover de regiotaxi gebeld. De tenaamstelling is namelijk niet juist.

De pas staat op JWT Okkerse en moet zijn (zie mijn e-mail adres) JWH Okkerse. De regiotaxi kon hier niets meer aandooen omdat u het per morgen 1 september overneemt. Kunt u zorgen voor een juiste pas zonder extra kosten van mijn kant.

Met groeten Jan Okkerse