Munckhof, Taxi, Mercedes, Sprinter, taxibus

Munckhof officiële vervoerder EK Atletiek in Amsterdam

Munckhof is de officiële vervoerder van de Europese Kampioenschappen Atletiek die momenteel in Amsterdam gehouden worden. Voor het vervoer van alle mensen die bij dit toernooi betrokken zijn worden ruim 300 voertuigen ingezet. Munckhof organiseert de enorme klus vanuit zijn afdeling regie.

Een belangrijk onderdeel van het project is het personenvervoer van en naar de luchthaven Schiphol. Tijdens de Europese Kampioenschappen Atletiek 2016 gaan meer dan 1.500 atleten uit 51 landen op jacht naar medailles in 46 atletiekdisciplines. Maar er moeten ook begeleiders, officials, journalisten, genodigden en andere betrokkenen worden vervoerd.

Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof, geeft aan dat dit voor het bedrijf een omvangrijke klus is. “De atleten, officials en vertegenwoordigers komen vanuit heel Europa aan op Schiphol en moeten naar de diverse hotels in Amsterdam vervoerd worden. Daar lag voor de start van de EK een belangrijke opdracht voor ons. Vervolgens zijn we ook verantwoordelijk voor al het vervoer van de betrokkenen naar de trainingslocaties, het Olympisch Stadion in Amsterdam en het Museumplein. Al met al zijn er gedurende de dagen honderden medewerkers in de weer voor deze opdracht.”

Touringcars en taxibusjes

Rondom het sportevenement zullen in korte tijd dan ook veel vervoersbewegingen plaatsvinden. In twaalf dagen tijdens en rondom de EK zullen er ruim 300 voertuigen onderweg zijn. “De opdracht is in planning en uitvoering zelfs complexer dan het vervoer dat wij rondom de Floriade 2012 georganiseerd hebben”, verwijst Roefs naar een eerdere opdracht.

“Deze gigantische klus organiseren we vanuit onze regie-afdeling. Dit team is al jaren gespecialiseerd in het organiseren van dit soort vervoersprojecten en heeft daardoor veel kennis en ervaring in huis. Tijdens de EK zijn er permanent enkele planners in Amsterdam, die ondersteund worden door de collega’s in Horst”, aldus Roefs. Het vervoer zal uitgevoerd worden in samenwerking met lokale vervoerspartners en er zal gebruik gemaakt worden van zowel touringcars en taxibusjes als luxe VIP-voertuigen.

Vervoersplan

Het verzorgen van het vervoer rondom een EK is zeer complex. Roefs: “Bij het maken van onze vervoersplannen hebben we onder andere gekeken naar de cijfers van de eerdere Europese Kampioenschappen in Zürich en Barcelona. Belangrijk daarin is om te toetsen of de prognoses die gemaakt zijn uiteindelijk overeenkomen met de realiteit. Dat kan namelijk direct invloed hebben op de planning. Tevens zijn we met de gemeente Amsterdam en onze partner Traffic Support op locatie geweest om de verkeerssituatie te bekijken en de aanrijroutes en wegafzettingen vast te stellen. Hierbij hebben we uiteraard ook rekening gehouden met omwonenden.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.