boete, bekeuring, politie

Drie taxichauffeurs in het noorden op de bon

De politie heeft afgelopen weekend in de regio Groningen drie taxichauffeurs bekeurd tijdens een taxicontrole in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Twee van hen moesten hun direct stoppen met hun werkzaamheden omdat ze hun zaken niet op orde hadden.

Boetes

Een van de chauffeurs bleek geen werkmap te bezitten. Daarnaast was zijn chauffeurspas verlopen en deugde de ijking van zijn taximeter niet. Hij kreeg een boete van ruim 2500 euro en moest stoppen met zijn werk. Ook bij een andere taxichauffeur bleek zijn chauffeurspas verlopen. Verder had hij geen juiste aantekening in zijn werkmap. Hij moest ruim 500 euro betalen en zijn werkzaamheden beëindigen. Een derde chauffeur ging op de bon omdat hij zijn rittenstaat niet goed bijhield. Dat koste hem ruim 1700 euro aan boete.

In totaal werden negen taxi’s gecontroleerd. De politie is van plan vaker taxicontroles in de regio uit te voeren.

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Drie taxichauffeurs in het noorden op de bon”

Wer Kers|17.01.13|18:46

Als ze nou echt lef hadden kwamen ze een keer in burger in Maastricht. Niet voor niets wordt het daar Islamabad genoemd vanwege de “anders” kleurige mede taxichauffeurs die vrijwel unaniem nooit de rittenstaat invullen als ze wegrijden! Zodra er een taxi controlleur staat zijn ze allen weg en kom je anders staan er gemiddeld zo’n 20 tegelijk. Bij keuringen wonderwel slecht 2 ? Rara. Dit is de RVI bekend en toch steeds vol unirformen en vertoon komen ze als er niemand staat……..

cmrboer@hotmail.com|18.01.13|10:02

Tja, in Tilburg precies hetzelfde Wer, ziet er zwart van de chauffeurs op het CS, maar zodra er geuniformeerde controleurs komen, vliegen ze als een haas weg. Afdracht van belastingen en dergelijke doen ze niet of nauwelijks aan.

Wil Wolters|18.01.13|11:18

Kunnen we hier niet via een overkoepelende organisatie melding van maken vraag ik mij dan af?

Jan de Waal|28.01.13|16:34

Deze boetes die opgelegd worden zijn schrikboetes,als men het voor laat komen dan wordt de boete een stuk lager,dus de overtreder gaat lachend de rechtbank uit