GOED Arbeidsmarkt Intermediair
Personeel

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Foto ter illustratieFoto: GOED Arbeidsmarkt Intermediair

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.”

Hoewel het door de veranderende marktomstandigheden steeds lastiger wordt om personeel te vinden, weigert GOED Arbeidsmarkt Intermediair in problemen te denken. “Wij kijken niet naar alle moeilijkheden, maar juist naar oplossingen. Door ons in te schakelen voor het werving- en selectieproces bespaar je een hoop tijd en vergroot je de kans op een perfecte match. Wij kijken echter niet naar diploma’s, maar naar potentie. We hebben een eigen opleidingsinstituut waar we kandidaten opleiden, waardoor de juiste diploma’s en certificaten behaald worden. Wij zien namelijk dat veel doelgroepen nog altijd moeilijk aan een baan kunnen komen. Dat vinden wij onterecht.”

Juiste instelling

Om geschikte kandidaten te zoeken en te vinden, gaat GOED Arbeidsmarkt Intermediair onder andere in gesprek met partijen als het UWV, verschillende gemeentes en diverse re-integratiediensten. “Zij ondersteunen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en helpen hen een leuke baan te vinden. Wij vinden achtergrond of opleiding echter niet belangrijk. Bij ons draait het namelijk om de juiste instelling. Dus of iemand nu wel of niet moeite heeft met het vinden van werk, bij GOED Arbeidsmarkt Intermediair krijgt iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden. Wij zijn er voor mensen die in de uitkering of ziektewet zitten, voor mensen die zijn afgekeurd, voor mensen met een migratieachtergrond en bovenal voor de mensen die graag taxichauffeur willen worden.”

Daarom heeft GOED Arbeidsmarkt Intermediair recentelijk een rebranding-traject doorlopen. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Daarnaast hebben wij ook de informatie op onze sites vernieuwd. We wilden namelijk duidelijker naar voren brengen wie we zijn, wat we doen en wat we kunnen betekenen.”

Taxi Personeelsdiensten

Als arbeidsmarkt intermediair is GOED gespecialiseerd in de taxibranche. “Daardoor kunnen we ondersteuning bieden op het gebied van advies voor arbeidsvraagstukken, juridische ondersteuning, re-integratietrajecten, payroll en verzuimbeheer. Dat is te vinden op goedarbeidsmarkt.nl. Daarnaast maakt Taxi Personeelsdiensten, het detacheringsbureau voor taxichauffeurs in Nederland, ook onderdeel uit van Goed Arbeidsmarkt Intermediair. De website is een platform waar mensen kunnen reageren op vacatures. Mensen kunnen zich inschrijven en er is praktische informatie op te vinden. Net zoals bij GOED, kan ook bij Taxi Personeelsdiensten iedereen terecht, met en zonder ervaring.”

Lees ook:

Auteur: Redactie

2 reacties op “GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’”

Karin Roest|27.09.22|14:35

Ik denk dat een beter loon meer help . Ja taxi chauffeur is zeker leuk werk maar het loon is een lachertje en daar gaan mensen niet mee rond komen . En de CAO onderhandelingen voorspellen niet veel goeds . Alles word duurder zoals de ziekenfond premie boodschappen huur het gas en licht en noem maar op en wat doen de taxiwerkgevers janken dat ze geen personeel kunnen krijgen . Is nogal logisch je werk toch om te leven ? Nou en dat gaat met dit loontje wat taxichauffeurs krijgen echt niet lukken!

Mary Goeman-Groot|27.09.22|20:39

Ik ben het helemaal met Karin Roest eens. Buiten dat eisen taxibedrijven ook nog eens veel van hun personeel voor dit loontje. Misschien moeten zij iets flexibeler worden wanneer personeel ook met een voorstel komen. Ik zou bv. heel graag weer op de taxi willen als ik alleen van maandag tot en met vrijdag van bv. 07.00 uur tot 21.30 uur ingepland zou worden. Maar dan vind men dat niet kunnen t.o. collega’s.
En dan bedoel ik niet school ervoer.
Heel jammer.