rechtbank

Werkstraf voor illegale taxichauffeurs in Breda

BREDA – De economische politierechter heeft twee Bredanaars en een Oosterhouter veroordeeld tot werkstraffen variërend van 180 tot 40 uur voor het uitvoeren van taxiritten zonder vergunning. Zo meldt dagblad BN/DeStem dinsdag.

De straffen verschilden al naar gelang de recidive en strafbladen van de verdachten. Een van hen kreeg een voorwaardelijke boete van 2000 euro. De zaak tegen een vierde Bredanaar werd aangehouden om de verbalisanten nader te horen.

Twee van de vier bekenden hun snorderpraktijken in het centrum van Breda. De advocaten van de andere twee illegale chauffeurs beweerden dat hun cliënten op 24 mei uitgelokt werden door de vier vrouwelijke verbalisanten.

Volgens hen hadden de niet onaantrekkelijke verbalisanten, twee politie- agentes, een opsporingsambtenaar van de belastingdienst en een medewerkster van Verkeer en Waterstaat, zich zeer uitdagend voorgedaan aan de illegale chauffeurs. Ze hadden daarbij allerlei schunnige woorden gebruikt en ook de chauffeurs aangeraakt en omhelsd.

“Als man kon je de verleiding niet weerstaan”, aldus een van illegale chauffeurs. Pas aan het eind van de rit legitimeerden de dames zich en zegden ze de snorder proces- verbaal aan.

De politierechter kon in het dossier geen aanknopingspunt voor het ‘verbalisanten-gedrag’ terug vinden en veroordeelde de vier mannen. Voor een van de heren was het al de zevende keer dat hij als snorder werd gepakt, voor de anderen was het ook niet de eerste keer dat ze tegen de lamp liepen.

Verkeer en Waterstaat heeft de veroordeelde mannen een voorwaardelijke boete van 10.000 opgelegd.

Bron: BN/DeStem

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Werkstraf voor illegale taxichauffeurs in Breda”

Bart|14.04.10|12:26

Goede zaak. Aanpakken die illegale snorders!