taxichauffeur

Vliegverbod pakt nadelig uit voor Brabantse taxibedrijven

ETTEN-LEUR – Het vliegverbod, dat nu langzaam wordt opgeheven, heeft niet voor alle taxibedrijven goed uitgepakt. West-Brabantse taxi-ondernemingen hebben de afgelopen dagen flinke tegenslag ondervonden van het vliegverbod, zo meldt dagblad BN/DeStem woensdag.

Ze hebben vele tientallen geplande ritten van en naar vliegvelden in Nederland en België moeten schrappen. Dinsdag werden de eerste passagiers weer vervoerd. “Bij ons zijn tien ritten geannuleerd”, vertelt eigenaar Monica Willegers van Moboz Taxi Airportservice uit Bergen op Zoom tegen het dagblad.

De vier taxi’s van dit bedrijf zijn normaal dag en nacht in touw om vakantiegangers en zakelijke klanten uit West-Brabant van en naar vliegvelden te rijden zoals Schiphol, Zaventem, Charleroi en Düsseldorf. “Maar vrijdag stond alles opeens stil”, zegt Willegers. Gisteren bracht ze voor het eerst weer klanten naar Schiphol, een echtpaar uit Bergen op Zoom: “Op de terugweg pik ik nog twee Bergenaren op die via Barcelona onderweg zijn vanuit de Canarische Eilanden en landen op Rotterdam.”

In Zevenbergen moest Goverde Taxi veel vliegveldritten schrappen en zag ook collega-onderneming Brabant Expres Touringcarbedrijf werk wegvallen.

Woordvoerder Joeri Hoogstad zegt dat daar wel een paar leuke spoedklussen voor in de plaats kwamen. “Zo zijn we nu met een bus onderweg naar Portugal om daar een gestrande groep van de Avans Hogeschool op te halen. Ook rijdt er een mini-taxi naar Madrid om mensen van Philips op te pikken.” Gistermiddag was Brabant Expres nog in onderhandeling met het Nassau College in Breda om een groep leerlingen in Rome te gaan halen.

Bron: BN/DeStem

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.