snelheidscontrole

Politie houdt gerichte snelheidscontrole tegen taxibedrijf

HILLEGOM – Chauffeurs van een taxibedrijf op de Voltstraat in Hillegom zijn vorige week twee maal de hele nacht gecontroleerd op hun snelheid door de politie. Dit naar aanleiding van klachten uit de Duin- en Bollenstreek over het snelheidsgedrag van taxi’s in de nachtelijke uren op de doorgaande wegen.

Een onopvallende snelheidscontrole is in de nacht van dinsdag 27 april op woensdag 28 april uitgevoerd op de Weeresteinstraat in Hillegom, ter hoogte van de Van Tetsstraat. Er is tussen 20.30 uur en 06.45 uur gecontroleerd.

In totaal passeerden 1099 voertuigen de radarauto, waarvan er 286 harder dan de toegestane 50 km/h reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/h. Onder de overtreders bleken veel taxi’s te zitten volgens de politie.

Een nacht later, van woensdag 28 april op donderdag 29 april, is deze controle herhaald. Toen is de controle tussen 19.55 en 10.15 uur de volgende ochtend gehouden. Hierbij zijn in totaal 3.770 voertuigen gecontroleerd, nu bleken 421 bestuurders harder te rijden dan de toegestane 50 km/u.

De hoogste meting bedroeg deze nacht 104 km/u. Ook nu bleken veel taxi’s te snel langs de controle te zijn gereden. Enkele taxi’s zijn deze nacht zelfs meerdere malen met hoge snelheid de controle gepasseerd.

De onopvallende nachtelijke controles zullen voortaan vaker worden uitgevoerd in de gehele Duin- en Bollenstreek, zo waarschuwt politie Hollands Midden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.