citytrike

Triketaxi mag binnenstad Groningen niet in van gemeente

GRONINGEN- De trike-taxi, een motorfiets op drie wielen, mag voorlopig niet op de Grote Markt, de Vismarkt en het Zuiderdiep in Groningen komen. De trike-taxi is daar niet meer welkom, na klachten van chauffeurs van gewone taxi’s.

De gemeente Groningen heeft nog geen beleid voor alternatief taxivervoer, zoals de trike of de TukTuk, maar gedoogde de felgele openluchttaxi zolang er geen klachten kwamen. Omdat deze voertuigen niet over vier wielen beschikken vallen zij niet onder de taxiwet. De trike beschikt dus niet over een vergunning om in taxizones te komen.

Trikebestuurder Sander Heering laat tegen RTV Noord weten teleurgesteld te zijn, dat hij nu niet meer via het centrum van de stad kan rijden. Zijn taxi is niet zozeer een openbaar vervoermiddel, als wel een toeristische attractie en toeristen willen juist graag via de binnenstad rijden.

Lees ook: Eerste trike-openluchttaxi voor Groningen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.