rechtbank

Taxichauffeur krijgt schadevergoeding van 280 euro voor klap

ZWOLLE/EESVEEN – Een 23-jarige man uit Wapse is door de politierechter in Zwolle veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur plus het betalen van een schadevergoeding van ruim 280 euro. Hij had op 28 februari van dit jaar een taxichauffeur geslagen.

De mishandeling gebeurde voor de deur van discotheek Smithy’s Palace in Eesveen. De man uit Wapse kwam na een avondje stappen uit de discotheek en zag hoe een bekende van hem op de grond werd geduwd door een taxichauffeur. De kennis had de taxichauffeur even daarvoor lastiggevallen. De dader sprong vervolgens tussenbeide en gaf de taxichauffeur een klap in het gezicht.

Voor de rechter bekende de man zijn daad en gaf daarnaast toe dat hij die avond aardig wat gedronken had. Het antwoord op de vraag van de rechter hoe dit soort misstanden voortaan konden worden voorkomen, was dan ook duidelijk: “Wat minder drinken.”

De rechter ging mee in de eis van de officier van justitie en besloot tot de taakstraf, ook gezien het verleden van de man. Hij werd al eerder veroordeeld voor mishandeling en een geldboete achtte de politierechter daarom niet gepast.

Bron: De Stentor

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.