boete

Taxichauffeur krijgt voor 1800 euro aan boetes

RIDDERKERK -De politie heeft dinsdagochtend in Ridderkerk een 43-jarige taxichauffeur uit Den Haag voor 1800 euro bekeurd. Dat meldt de politie Rotterdam-Rijnmond.

De chauffeur reed op de Rijksweg A16 van Rotterdam richting Dordrecht. Hij werd staande gehouden voor controle door de politie.

Bij de controle bleek de chauffeur geen werkmap bij zich te hebben. Tevens had de man zijn rittenstaat niet ingevuld; zijn chauffeurspas niet zichbaar aanwezig; zijn vergunningsbewijs niet bij zich; en kon de man zijn rijbewijs niet tonen. Ook was de keuring van de taximeter verlopen in februari.

Tegen de chauffeur, een 43-jarige Hagenaar, is een boeterapport opgemaakt voor het rijden zonder werkmap. Verder werd aan de man voor 1800 euro bekeuringen uitgereikt. De agenten belden voor de klant een andere taxichauffeur, die het vervoer overnam.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxichauffeur krijgt voor 1800 euro aan boetes”

Duco Douwstra|20.05.10|13:39

Wat ik graag wil weten, is of deze chauffeur echt kwade bedoelingen had. Of even een ritje tussendoor gedaan heeft. De keuring van een Taximeter heeft nul waarde, omdat het gedeelte waar de tarieven geprogrammeerd worden niet verzegeld is. En dat is veel belangrijker. De werkmap niet bij zich, wereldwijd hebben taxichauffeurs niets met rij-en rusttijden te maken. Vraag het aan een Belgische taxichauffeur en die zal heel verbaast zijn en zeggen WAT MOETEN ZE DAT BIJHOUDEN BIJ JULLIE? En hij had de rittenstaat niet ingevuld, dus misschien 1 ritje tussendoor en de rest van de dag vrij. En € 500,– zou toch ook al een enorme boete zijn. Maar het is erg riskant om in Nederland te werken. Wie werkt kan fouten maken en dat wordt extra zwaar bestraft, moet je maar NIET gaan werken eigen schuld.
Maar nogmaals, als de taxichauffeur een boefje is dan zijn de boetes terecht.

Duco Douwstra Uitgeverij nieuwe werkmap 10 voor € 55,– incl BTW en verzendkosten

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEhQTG1YNENqSGlGWG1zQk11UnBDd0E6MA

Arie|19.08.10|13:00

Bespottelijke reactie, meneer Douwstra. Zodra een buschauffeur van het talud rijdt omdat hij in slaap gesukkeld is schreeuwt iedereen moord en brand. En terecht! Een taxichauffeur vervoert klanten. Dus dat er in Nederland rusttijden zijn lijkt me zeer redelijk.