taxi, Belgie

Brusselse taxichauffeurs protesteren tegen de politie

BELGIE – Een honderdtal Brusselse taxichauffeurs hebben donderdagavond een protestactie gehouden tegen de politie. Ze protesteren tegen de arrestatie van een van hun collega’s. Die werd deze week opgepakt werd nadat hij was tussengekomen en gewond geraakt was bij een vechtpartij.

Dat meldt de krant La Dernière Heure en is vrijdag bevestigd door het Brusselse parket. De betoging verliep zonder incidenten.

Woensdagavond, kort voor middernacht, merkte een taxichauffeur op hoe twee werknemers van een snackbar aan de Brusselse Beurs het aan de stok kregen met twee klanten. De taxichauffeur kwam tussenbeide. Hij liep daarbij een wond aan het gezicht op omdat een van de werknemers van de frituur gewapend was met een keukenmes.

De Brusselse politie kwam erbij en pakte het vijftal op. Twee personen, onder wie de gewapende frituurwerknemer, werden ter beschikking gesteld van het parket, maar dat besliste hen vrij te laten.

Donderdagnacht verzamelden een honderdtal taxichauffeurs zich bij de Brusselse Beurs om te protesteren tegen de agressie en tegen de houding van de politie. Daarbij hadden geen incidenten plaats.

Bron: Knack.be

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.