Enschede

Besluit over toegang taxi’s in centrum Enschede valt op 10 juni

ENSCHEDE – De gemeente Enschede neemt op 10 juni een besluit over de toegankelijk van het centrum voor taxi’s op uitgaansavonden. Dat meldt TC Tubantia zondag.

De gemeente sloot het centrum op 7 januari van dit jaar af voor alle taxibedrijven, nadat de rechter had bepaald dat de gemeente ten onrechte een aantal bedrijven de toegang tot het centrum had ontzegd.

De maatregel gold aanvankelijk tot 1 april, omdat de gemeente ervan uitging voor die tijd een oplossing voor het probleem te hebben gevonden. Die termijn bleek niet haalbaar. De gemeente heeft nu twee mogelijke oplossingen laten onderzoeken. Daarbij is gekeken naar financiële, technische als organisatorische aspecten.

Het kan ook zijn dat de gemeente voorstelt te wachten tot de nieuwe landelijke taxiwet door zowel de Tweede als Eerste Kamer is aangenomen, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2011. In de nieuwe taxiwet krijgen gemeenten meer bevoegdheden. Zij kunnen eisen waardoor alleen bedrijven die aangesloten zijn bij een taxicollectief toegang krijgen tot het centrum van de stad. Ook kunnen kwaliteitseisen worden gesteld.

De nieuwe taxiwet gaat voort op de weg die Enschede vorig najaar al insloeg. Toen ging de gemeente – op advies van de Vereniging Horeca Stad Enschede – al in zee met een taxicollectief. Hierbij waren veel kleine taxibedrijven niet aangesloten. Die gingen daarop eind december naar de rechter en werden in het gelijk gesteld.

Bron: TC Tubantia

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.