‘Chaos met fietstaxi’s dreigt in Amsterdam’

fietstaxiAMSTERDAM – Deze zomermaanden ontstaat er een grote chaos in de Amsterdamse fietstaxibranche. Dat zegt het bedrijf Fiets Taxi Amsterdam.

De fietstaximarkt is vorig jaar vrijgegeven waardoor er steeds meer eenmansondernemingen bijkomen. Volgens Fiets Taxi Amsterdam geven deze kleine bedrijfjes een slecht imago aan de fietstaxi’s in de stad en onstaat er zo een enorme chaos.

“Veel van deze eenmanszaakjes rijden met verpauperde riksja’s rond. De chauffeurs, veel Oost-Europeanen, spreken nauwelijk Engels en weten vaak niet eens waar de Dam is”, aldus Jordy Slats van Fiets Taxi Amsterdam in Metro. Volgens Slats geeft dit een slechte naam aan de fietstaxi’s. “Alle chauffeurs worden als boeman gezien.”

De gemeente heeft nog geen officiële standplaats voor fietstaxi’s, maar er zijn wel duidelijke afspraken gemaakt over waar de taxi’s wel en niet mogen staan. Veel taxi’s houden zich hier niet aan volgens Slats. De SP heeft in de gemeenteraad vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Wiebes over de problemen in de fietstaxibranche.

Omdat de fietstaxi niet over vier wielen beschikt, valt hij niet onder de Taxiwet.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.