Nijmegen

Nijmegen NU wil invoering van plaatselijk taxikeurmerk

NIJMEGEN – De fractie van stadspartij Nijmegen NU! Wil dat het gemeentebestuur een plaatselijk taxikeurmerk in Nijmegen invoert.  De plaatselijke partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W.

Met zo’n vignet wordt het kaf van het koren gescheiden en worden uitwassen zoals wangedrag aangepakt, vindt de partij. Voorbeelden van dit gedrag zijn het agressief klanten werven, het weigeren van korte ritten, het vragen van een te hoge ritprijs of extra omrijden.

Alle bovenstaande problemen doen zich volgens Nijmegen NU! sterk voor tijdens de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten. Terwijl juist de taxichauffeurs het visitekaartje van de stad zouden moeten zijn.

Uit het hele land (zelfs uit Groningen) komen dan de vrije rijders naar Nijmegen. Vooral bij de reguliere opstapplaatsen komt het tot confrontaties tussen de lokale rijders en de rijders van buiten af. Sommigen schrikken volgens de fractie zelfs niet terug voor intimidatie.

Door het inzetten van het taxivignet kunnen rijders die in Nijmegen onbekend zijn, buiten gehouden worden. Alleen taxi’s met vignet mogen achter de afzettingen op hun klanten wachten. Uit een overleg met Stichting Vierdaagsefeesten en de organisatie van de Vierdaagse afstandsmarsen kwam naar voren dat ook deze organisaties een dergelijke regulering zoals hier voorgesteld zouden toejuichen, meldt de partij.

Door een recente wijziging van de Wet Personenvervoer hebben gemeenten meer bevoegdheden om te beslissen welke taxibedrijven van de taxistandplaatsen gebruik mogen maken. Steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Maastricht voeren ook een eigen taxikeurmerk in.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Nijmegen NU wil invoering van plaatselijk taxikeurmerk”

ruud|21.07.10|20:39

okee dan moeten taxi uit amsterdan nymegen en andere steden ook weg blyven uit assen en groningen met evenementen zoals de tt assen