politie

Politie en IVW controleren op illegale snorders in Maastricht

MAASTRICHT – Bij een controle op illegale taxi’s in Maastricht heeft de politie zondag samen met opsporingsambtenaren van IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat) en een ambtenaar van de gemeente in totaal drie personen aangehouden.

De drie “snorders” bleken zonder taxivergunning tegen betaling passagiers in en om Maastricht te vervoeren. Het gaat om twee Maastrichtenaren van 38 en 46 jaar en een 56-jarige man uit Lanaken. Omdat de man uit Lanaken bovendien nog een boete had openstaan, werd zijn auto in beslag genomen.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Politie en IVW controleren op illegale snorders in Maastricht”

wil|02.09.10|07:54

“Illegale snorders”? Wat is hiervan de defintie stel ik mij dan als vraag. Als er een controle is van het IVW op een bepaalde dag in Maastrichrt sta ik als chauffeur er helemaal alleen! Kom ik op een willekeurige dag in Maastricht staan er zeker 20-30 taxi te roneken of stil en alles is gemoedelijk kalm. Komt er een controle staan er slechts 2 bedrijven klanten op te pikken en die moeten zich kapot rijden om het aanbod. Waar zijn plotseling die “legale” taxi bedrijven? En waarom reageerd het IWV niet als men dit opmerkt? Vreemde zaak vind ik dit persoonlijk als meerdere chauffeurs dit melden en toch spreekt men van ïllegale”snorders als mensen zonder taxi bordje het zelfde doen als enkele “officeel”erkende taxi bedrijven dit evengoed doen. Waarom zijn ze even plots verdwenen als er IVW controle is? Vreemd is het ook dat als je onderling spreekt deze “anders”kleurige nederlanders verzamelt hebben onder één collecitef. En laat die mobilofoon nun net op dat momment 30 taxis nodig hebben ergens maar niet daar bij de controle??? Wil van een van de grote legale bedrijven die de zaken wel op orde hebben zo blijkt ook uit mond van de controleurs ter plaatse.

wil|02.09.10|07:55

Waar is mijn reactie heen?

wil|02.09.10|08:01

Vreemde zaak als er gecontroleerd wordt op “illegale”snorders? Bij een recnte controle door het IVW bleken er plots geen collegae meer op het station. Waarom, controleert men “illegale”sonrders als er op hets station bij een klaaarblijkelijke controle door IVW plotseling geen taxis meer staan? Op elke weillekeurigeddag staan er zeker 20-30 taxi al ronkende op klanten te wachten. Deze “anders” kleurige collegea die zich verzamelen onder één cenbtrale zijn dan plotseling allen nodig (ergens anders) op een dag waar niets te doen is? Dat nbij monder van die controleurs dan zelf aangeven dat mijn baas een goede zaak is. OK. Maar waarom zijn er dan opeens geen taxi’s meer in de stad? Totdat de controleurs weg zijn dan is het vechten om een plekkie. Hoezo “illegale”snorders controleren? Waarom geeft de IWV dan geen reactie op dit gegeven als men ze aanspreekt? Wil.