politieauto

Tweetal wanbetalers steelt taxi van Nijmeegse chauffeur

NIJMEGEN – Twee wanbetalers die afgelopen weekend een Nijmeegse taxichauffeur van zijn auto en persoonlijke bezittingen hebben beroofd zijn aangehouden door de politie.

De 42-jarige Nijmeegse taxichauffeur pikte de mannen vrijdagavond op bij de taxistandplaats aan de Bisschop Hamerstraat. Zij wilden naar Arnhem gebracht worden en hadden op dat moment geen geld bij zich doch beloofden in Arnhem te pinnen. Zij gaven de chauffeur een mobiele telefoon als onderpand. In Arnhem stapten de mannen uit, en vertelden op zoek te gaan naar een geldautomaat.

De chauffeur vertrouwde het hele verhaal niet en besloot terug te rijden naar Nijmegen.

De mannen namen later contact op met de taxichauffeur en wilden de mobiele telefoon terug hebben. De taxichauffeur gaf hen te kennen dat ze dan naar het politiebureau moesten komen en dat zij daar de telefoon terug konden krijgen tegen betaling van de ritkosten. De mannen gingen hier niet op in.

Later die nacht werd de taxi besteld op een adres in de Jan van Galenstraat in Nijmegen. Toen de taxichauffeur daar stopte kwamen dezelfde twee mannen op hem toelopen. Eén van de mannen bedreigde hem daarbij met een vuurwapen of iets dat daar sterk op leek. Hij moest al zijn bezittingen, inclusief de autosleutels afgeven. Daarna gingen de mannen er met de auto vandoor. De auto werd direct als gestolen gesignaleerd.

In de nacht van zaterdag op zondag troffen agenten de auto aan in de gemeente Ede. Daarbij troffen ze ook de twee mannen aan. Zij werden aangehouden en naar Nijmegen overgebracht. Het betreft twee Arnhemmers van 18 en 22 jaar oud. Zij worden verdacht van de gewapende beroving en worden woensdag voorgeleid.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.