taxi, Brussel

Brusselse taxichauffeurs dreigen met staking

BELGIE – De Belgische Taxifederatie G.T.L. van zelfstandige taxichauffeurs vreest voor ongecontroleerde stakingen van de Brusselse taxichauffeurs. De taxibranche wil dat de Brusseles minister Brigitte Grouwels de enorm lage Brusselse maximumtarieven verhoogt.

Al meer dan zeven maanden duren de besprekingen tussen de vertegenwoordigers van de taxisector en Brussels minister Grouwels over een aanpassing van de tarieven. De prijs voor een taxirit bedraagt in Brussel 1,35 euro per kilometer, waar dat in andere grote Belgische steden minstens 2 euro per kilometer is. Net als in Nederland. De sector vraagt vergelijkbare prijzen in het gewest.

G.T.L. wil, om een staking tijdens het Belgische EU-voorzitterschap te vermijden, voor 21 juli al een tariefverhoging tot 1,6 euro per kilometer en 30 euro per uur wachttijd afspreken met Grouwels.

De Brusselse sectorvertegenwoordigers dringen aan op een snelle beslissing, want het gebrek aan rentabiliteit van de taxibedrijven neemt er “alarmerende proporties” aan, met bovendien aankomende stijgingen van brandstof- en verzekeringskosten. “Het geduld is op en de woede neemt toe bij de Brusselse taxibedrijven. Elk verder uitstel zal tot nog meer verbittering leiden”, vindt de G.T.L.

Bron: HLN

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.