RAI Amsterdam

RAI Amsterdam wil alleen nog maar TCA-taxi’s

AMSTERDAM – De Taxi Centrale Amsterdam (TCA) mag voortaan als enige klanten ophalen bij het congres- en evenementencentrum RAI in de hoofdstad. Andere taxibedrijven of zelfstandige chauffeurs zijn niet meer welkom. Dat heeft de RAI donderdag bekendgemaakt.

Met de maatregel hoopt het congrescentrum een einde te maken aan het grote aantal klachten over de taxi’s die bezoekers ophaalden tijdens grote evenementen.

Klanten klaagden dat de chauffeurs zich onbeleefd gedroegen en te hoge tarieven vroegen. Buurtbewoners ervoeren overlast door de wachtende voertuigen.

Amsterdam RAI heeft met  TCA een pilot gehouden tijdens zes grote evenementen waarbij de taxistromen rondom het RAI-complex werden gereguleerd en klanten op basis van vaste prijzen werden vervoerd. Het doel van de pilot was de tevredenheid van de bezoeker te verbeteren, de klachten uit de buurt te verminderen en meer controle te hebben over wat er op het terrein van de RAI gebeurt. Uit evaluatie blijkt dat deze drie punten positief beoordeeld zijn.

TCA voldoet als grootste taxicentrale in Amsterdam met 800 taxi’s aan de kwaliteitseisen van Amsterdam RAI. Alle TCA taxichauffeurs hebben een kwaliteitstraining gehad, er is een aanspreekpunt en TCA zorgt ervoor dat er geen lange wachtrijen in de buurt staan.

Amsterdam RAI wordt in haar beslissing gesteund door het Stadsdeel Zuid, waarbij de politie toeziet op een ordelijk verloop. De samenwerking richt zich op het ophalen van bezoekers: alleen taxi’s van TCA worden toegelaten op het RAI-terrein. Het afzetten van passagiers blijft voor alle geregistreerde taxichauffeurs in Amsterdam mogelijk.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “RAI Amsterdam wil alleen nog maar TCA-taxi’s”

Barry|05.08.10|11:42

Goede zet, aleen ik mag toch wel hopen dat ik vooraf besteld werk wel mag ophalen bij de RAI? Misschien dan niet meer het terrein op, maar wel voor de slagboom oid?

andre|24.08.10|00:04

tca kan die werk niet aan ik stond bijna 45 min te wachten op taxi en waren honderden mensen in de rij daarna kwam elke 8 min een taxi aan nou lekker in de regen staan op tca taxi wardeloos

dirk|26.09.10|11:49

volgens mij heeft de RAI een erfpacht kontrakt welke is afgegeven om de parkeer overlast rond de rai te verminderen nu gebruikt als zogenaamd recht op gebruik zoals hen dit uitkomt.
De zelfde truc als op schiphol in juli 2005. waarschijnlijk ook het zelfde groepje mensen die hier belang bij hebben. Vanaf 1 jan 2011 moet toch elke taxi aangesloten zijn bij een van de zes aan te wijzen taxicentrales? Wie heeft er dan zijn hand opgehouden om nu 3 maanden voor dat dit van kracht wordt dit plan door te drukken?