Protest taxichauffeurs Almere tegen beleid standplaatsen

ALMERE -De gemeente Almere voert wanbeleid ten aanzien van taxistandplaatsen in de stad, zo vinden de straattaxichauffeurs. Zij willen daarom deze week nog een gesprek met de gemeente over de situatie, die volgens een afvaardiging van de chauffeurs onhoudbaar is.

“Taxistandplaatsen verdwijnen zonder overleg en de standplaats bij de Grote Markt is het toonbeeld van onkunde”, zegt Philip de Florio in Almere Vandaag, namens de chauffeurs die zich verenigd hebben in de groep Samen Sterk Almere.

“Bij het centraal station in Stad worden steeds standplaatsen weggehaald, moet er weer ruimte worden gemaakt voor gewone parkeerplaatsen of een fietsenstalling. Recent moest er nog een standplaats wijken omdat er een oversteekplaats moest komen. En bij de Grote Markt bevindt de standplaats zich in een vergeten hoek. Je moet een donkere steeg door. Daarbij zijn er slechts vier standplaatsen, terwijl op een gemiddelde uitgaansavond twintig rijders zijn.”

Ook zijn er nog helemaal geen standplaatsen bij de schouwburg, de bioscoop en het Apollo Hotel. In Buiten en Haven zijn helemaal geen goede standplaatsen te ontdekken. Zonder goede standplaatsvoorzieningen ontstaan gevaarlijke situaties, meent De Florio.

“Je krijgt net zulke praktijken als in Amsterdam. Taxi’s stoppen midden op de dreven, gaan kortere ritjes weigeren en er komt enorm veel agressie. Als je lang op een taxi moet wachten, worden sommigen erg agressief.”

De chauffeurs halen nu handtekeningen op en willen die eind van de week aanbieden op het stadhuis. Ook leggen zij de situatie uit aan klanten.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.