taxi, taxistandplaats

Almere gaat beleid maken voor goede taxistandplaatsen

ALMERE – Almere krijgt een uniform taxibeleid voor de hele stad. Die belofte deed wethouder Berdien Steunenberg vrijdag aan een afvaardiging van de straattaxichauffeurs. Die gaven de wethouder een lijst met handtekeningen omdat ze het wanbeleid ten aanzien van taxistandplaatsen in Almere zat zijn.

De wethouder erkent dat de huidige situatie om verandering vraagt. “We moeten nu gaan nadenken over hoe we een taxibeleid vorm kunnen geven in Almere en ik kom zo snel mogelijk met een tussenoplossing. Vervolgens kunnen we toewerken naar een Almeers taxibeleid”, zegt ze in Almere Vandaag.

De taxichauffeurs hebben zich verenigd in de Stichting Taxi Almere Collectief, om zo het gesprek aan te gaan met de gemeente. Vooral de situatie bij de Grote Markt is het ‘toonbeeld van onkunde’, menen de chauffeurs.

Steunenberg gaf aan ook zelf al ondervonden te hebben dat het in Almere niet goed geregeld is met taxistandplaatsen. “Toen ik laatst van de Schouwburg vandaan kwam, miste ik ook een taxistandplaats. Dat dit niet goed geregeld is, komt omdat er nooit gedacht is aan een taxibeleid. Stadsdelen losten dat eerst zelf op”, aldus de wethouder.

Lees ook:Honderden handtekeningen voor taxistandplaats Almere

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.