politie, aanhouding

Taxichauffeur helpt politie met aanhouden dronken bestuurder

GRONINGEN – Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Borger is woensdagochtend aangehouden voor rijden onder invloed. Een taxichauffeur belde de politie, nadat hij twee jongens afzette in Groningen. De jongens stapten vervolgens in een auto en reden weg. Ze waren onder invloed van alcohol.

De taxichauffeur is ze gevolgd en in contact met de meldkamer gaf hij hun positie door. Agenten troffen de jongens op de Florakade. De bestuurder moest een blaastest doen. Hij bleek onder invloed te zijn.

Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat hij beginnend bestuurder is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.