taxi, taxistandplaats, taxichauffeur

Jaar cel geëist voor stelen auto van taxichauffeur

ARNHEM – Tegen twee Arnhemmers (18 en 22 jaar) zijn maandag gevangenisstraffen geëist van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor het overvallen van een taxichauffeur in Nijmegen op 3 juli.

Het tweetal kende de chauffeur van de avond daarvoor. De 42-jarige Nijmeegse taxichauffeur pikte de mannen toen op bij de taxistandplaats aan de Bisschop Hamerstraat. Zij wilden naar Arnhem gebracht worden maar hadden op dat moment geen geld bij zich.

Onderpand

Ze beloofden in Arnhem te pinnen. Zij gaven de chauffeur een mobiele telefoon als onderpand. In Arnhem stapten de mannen uit, en vertelden op zoek te gaan naar een geldautomaat. De chauffeur vertrouwde het hele verhaal niet, voelde zich bedreigd en besloot terug te rijden naar Nijmegen.

De mannen namen later contact op met de taxichauffeur en wilden de mobiele telefoon terug hebben. De taxichauffeur gaf hen te kennen dat ze dan naar het politiebureau moesten komen en dat zij daar de telefoon terug konden krijgen tegen betaling van de ritkosten. De mannen gingen hier niet op in.

Bedreiging

Later die nacht werd de taxi besteld op een adres in de Jan van Galenstraat in Nijmegen. Toen de taxichauffeur daar stopte kwamen dezelfde twee mannen op hem toelopen. Eén van de mannen bedreigde hem daarbij met een vuurwapen of iets dat daar sterk op leek. Ook zou de chauffeur in het gezicht zijn geslagen. Hij moest al zijn bezittingen, inclusief de autosleutels afgeven. Daarna gingen de mannen er met de auto vandoor.

De mannen erkennen er met de taxi vandoor te zijn gegaan, maar zeggen dat de chauffeur spontaan zijn zakken leeghaalde. De officier vindt dat beide mannen onder toezicht van de reclassering moeten komen. De uitspraak volgt over twee weken.

Lees ook: Tweetal wanbetalers steelt taxi van Nijmeegse chauffeur

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.