rechtbank, rechter

Rechter: 200 euro boete voor mishandelen van taxichauffeur

ZUTPHEN – Een 20-jarige Rotterdammer moet 200 euro boete betalen voor het mishandelen van een taxichauffeur uit Apeldoorn. Ook moet hij 115 euro betalen voor het vernielen van de ruit. Dat heeft de politierechter in Zutphen maandag bepaald.

De Rotterdamse Y.F. (20) sloeg na een nachtje stappen in Apeldoorn een taxi-chauffeur met zijn vuist tegen het hoofd. Hij trapte bovendien de ruit van diezelfde taxi aan diggelen. Hij werd diezelfde ochtend nog gearresteerd in het huis van zijn Apeldoornse moeder.

Afrekenen

F. verklaarde dat hij de hele weg in de taxi plezier l had gehad met de chauffeur. Bij het afrekenen ging er iets fout en hij kreeg te weinig wisselgeld terug. F. haalde toen, naar eigen zeggen als grapje, de sleutel uit het contact en die viel op de grond.

Hij wilde hem oprapen en zou van de chauffeur een vuistslag tegen zijn slaap hebben gekregen, waarop hij reageerde met ook een klap. Daarna stapte hij uit, liep hij om de auto heen en trapte hij het raampje in. F. zei erg in de war geweest te zijn en geen kwaad in de zin te hebben gehad.

Boete

De officier van justitie eiste 200 euro boete voor de klap tegen hem. De rechter legde F. de boete conform de eis op.  De Rotterdammer moet daar bovenop ook de schade aan de autoruit vergoeden: 115 euro.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.