taxistandplaatsen, Almere, taxi

Straattaxichauffeurs Almere weigeren standplaats te gebruiken

ALMERE – De straattaxichauffeurs die zijn verbonden aan het Taxi Collectief Almere willen niet langer gebruik maken van de taxistandplaats aan de Muntmeesterhof. De standplaats is onveilig, ligt niet in het zicht en zorgt voor spanningen tussen het uitgaanspubliek en chauffeurs, aldus de chauffeurs.

Taxi’s zijn verplicht om achteraan te sluiten in de rij, die in de Muntmeesterhof onder de parkeergarage door wordt gevormd. Het is verboden voor de chauffeurs om ritjes op te pikken in de Muntmeesterstraat.

Gemeente

Het college van burgemeester en wethouders zegt daarentegen dat de Muntmeesterhof ‘uitermate geschikt’ is als standplaats. Dat blijkt uit beantwoording van het college op vragen van Trots op Nederland over dit onderwerp.

Een klacht die de chauffeurs hebben ingediend bij de klachtencommissie van de gemeente wordt nog niet in behandeling genomen omdat deze week een gesprek volgt. Indien de chauffeurs dan geen bevredigende oplossing krijgen aangedragen, gaan zij actie voeren.

“Dan negeren wij het stopverbod. Of we maken een taxistandplaats bij Annemarie Jorritsma voor de deur”, verklaart Philip Deflorio namens het collectief in WebRegio.nl.

Lees ook: Almere gaat beleid maken voor goede taxistandplaatsen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.