taxi, taxichauffeur, taxistandplaats

Video: Politie zet taxi-overvallers Groningen op YouTube

GRONINGEN –  De twee mannen die vrijdagnacht een taxichauffeur in Groningen overvielen, zijn mogelijk de personen die eind vorig jaar in korte tijd een reeks overvallen op taxi’s pleegden in de stad, zo heeft de politie bevestigd.

“Er zijn meerdere overeenkomsten. We leggen nu alle zaken naast elkaar”, aldus politiewoordvoerdster Marleen Hanenberg in het Dagblad van het Noorden

Taxichauffeur

Vrijdagnacht dwongen twee mannen in de Elzenlaan een taxichauffeur zijn geld en autosleutels af te geven. In december was het vijf keer raak. Hoogstwaarschijnlijk ging het toen om dezelfde daders. Net als bij de meest recente overval, namen de twee toen ook achterin plaats en reden ze richting Selwerd. De politie beschikt over een goed signalement van de verdachten.

De politie heeft dit weekend flyers uitgedeeld aan taxichauffeurs met het signalement van de daders. Ook krijgen de chauffeurs op de flyers preventieadviezen. Beelden van de verdachten zijn door de politie op YouTube geplaatst. De beelden zijn gemaakt vlak voordat beide verdachten in de bewuste taxi op de Grote Markt in Groningen stapten.

Geld

Op de beelden zijn beide verdachten goed te zien, terwijl zij op de Grote Markt lopen. Later stapt het duo in een gereedstaande taxi. Op de Elzenlaan werd de chauffeur in zijn taxi plotseling beetgepakt. Hierna moest hij zowel geld als zijn autosleutel afgeven.

Groningen heeft te maken met een overvalgolf. In de laatste weken werden er twaalf gepleegd. In totaal gaat het om 41 overvallen in 2010 in de stad.

Bekijk de video van de verdachten

De politie wil graag in contact komen met mensen die deze mannen herkennen of aanvullende informatie over de verdachten hebben. Mensen kunnen contact opnemen met het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of eventueel via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.