gevangenis, verdachten, politie, overval

Verdachten overvallen op Groningse taxichauffeurs gepakt

GRONINGEN – De politie heeft woensdagochtend twee mannen van 28 en 29 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een 41-jarige taxichauffeur in Groningen. Een gevonden portemonnee is vermoedelijk van het slachtoffer.

De overval vond zaterdagnacht 9 oktober op de Elzenlaan plaats. De politie kreeg na het publiceren van de beelden op YouTube diverse tips binnen. Na het horen van enkele getuigen konden de rechercheurs beide Groningers als verdachte aanmerken voor de overval.

Huiszoeking

De 29-jarige werd op zijn werk ingerekend, terwijl de één jaar jongere verdachte in zijn woning werd aangehouden. De politie heeft in de woning van beide verdachten huiszoeking verricht. De politie trof onder meer een portemonnee aan in één van de woningen. De portemonnee is vermoedelijk afkomstig van de overval op de taxichauffeur.

Het Roofcoördinatieteam onderzoekt of beide verdachten naast de overval van 9 oktober ook betrokken zijn bij vijf eerdere overvallen op taxichauffeurs. Deze overvallen werden in de maanden november en december in 2009 gepleegd.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.