taxibord, taxi, taxichauffeur

Honderd uur werkstraf voor aanranding van taxichauffeuse

HARDENBERG – Een 30-jarige man uit Hardenberg is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur vanwege aanranding van een taxichauffeuse.

De dronken Hardenberger verzocht de chauffeuse vlak voor de eindbestemming een doodlopende straat in te rijden en deed haar schunnige verzoeken in ruil voor een hoger bedrag dan alleen de ritprijs. Toen ze hier geen gehoor aan gaf, greep de 30-jarige man haar in het kruis.

Alarmknop

De chauffeuse legde vervolgens haar vinger op de alarmknop en zei de man uit te stappen, waarop de Hardenberger naar huis rende. De taxichauffeuse bleef in shock achter in de auto. Een collega schakelde de politie in.

Het voorval heeft wel veel indruk op haar heeft gemaakt. Die nacht reed ze nog wel een rit omdat ze bang was anders nooit meer een taxirit uit te durven voeren. Vandaag de dag durft ze nog steeds geen onbekende, mannelijke klanten mee te nemen die alleen zijn, zo meldt Hardenberg.nu.

Alcohol

De aanrander legde de oorzaak bij het alcoholgebruik. Opmerkelijk voor een man die een rustig en stabiel leven met werk, een vriendin en goede sociale contacten heeft. Sinds het voorval zegt hij dan ook geen druppel meer te hebben gedronken.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 200 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De rechter die het positief vond dat de man open stond voor psychische behandeling en zijn alcoholgebruik sindsdien heeft omgegooid, legde hem een werkstraf van 200 uur, waarvan 100 uur voorwaardelijk op.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.