taxi, overval, taxichauffeur

Verdachte Arnhemse taxi-overvallen blijft in voorarrest

ARNHEM – De 28-jarige Arnhemmer die op 20 oktober werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij één van de overvallen op taxi’s in Arnhem blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem beslist.

Vanaf eind september tot medio oktober werden in Arnhem acht taxichauffeurs overvallen, waarbij onder bedreiging geld werd buit gemaakt. In een geval bleek de chauffeur de overval zelf in scene te hebben gezet. Hij is later aangehouden en wordt onder meer verdacht van het doen van valse aangifte.

Bij het onderzoek naar de overige zeven overvallen werd op 20 oktober de 28-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij heeft verklaringen afgelegd over zijn betrokkenheid bij vijf ervan. De overvallen zorgden voor veel onrust onder de Arnhemse taxichauffeurs. Het onderzoek tegen de taxichauffeur die valse aangifte heeft gedaan, loopt nog.

Woensdag 3 november zijn nog twee verdachten in het onderzoek aangehouden. Een 25-jarige Arnhemmer zit nog vast. Een 42-jarige Arnhemmer is inmiddels vrijgelaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.