taxi, taxichauffeur, taxistandplaats

Aantal taxibedrijven in Vlaanderen stijgt fors

BELGIË – Het aantal taxibedrijven in Vlaanderen is tussen 2005 en 2009 gestegen van 1.321 tot 2.122. Ook het aantal taxichauffeurs nam toe van 5.681 tot 6.431.

Het aantal 50-plussers onder de taxichauffeurs is bijzonder hoog, zegt Pierre van Steenberghen, secretaris-generaal van de branchevereniging GTL in de Belgische krant ‘Zondag’. “Liefst 40 procent van alle taxibestuurders is ouder dan 50.”

GTL

GTL, die al jaren inzet van taxi’s in de belbusexploitatie van De Lijn bepleit, juist toe dat Vlaams verkeersminister Hilde Crevits in de toekomst taxi’s wil inzetten om bijna lege Lijn-bussen te vervangen. De nieuwe beheersovereenkomst met De Lijn zal waarschijnlijk een paragraaf over taxi-inzet bevatten.

De minister kondigt aan dat ze de mogelijkheid zal onderzoeken om belbussen in te zetten op onderbezette lijnen en om onderbezette belbussen te vervangen door taxi’s.

Investeringen

De Mobiliteitsraad voor Vlaanderen (MORA) wijst op het belang van de investering in de minder gebruikte vervoersmogelijkheden, zoals deeltaxi’s en collectief bedrijfsvervoer als aanvulling op het openbaar vervoer.

In België wordt regelmatig verwezen naar het Nederlandse voorbeeld. Hier worden 28.000 voertuigen ingezet door taxibedrijven voor OV-opdrachten zoals de Regiotaxi.

Kijk voor het complete artikel in PV Magazine 6. Ook abonnee worden? Kijk op www.pvmagazine.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.