taxi, RTC, Rotterdamse Taxi Centrale, taxichauffeur

RTC schorst chauffeur die verdacht wordt van mishandeling

ROTTERDAM – De Rotterdamse Taxi Centrale heeft de 24-jarige taxichauffeur, die  ervan verdacht wordt vrijdagnacht een 27-jarige klant mishandeld te hebben, voorlopig geschorst. Tot het onderzoek van de politie is afgerond en de rechter heeft gekeken naar de gang van zaken mag hij niet meer voor de RTC rijden, zo bevestigt directeur Sjaak de Winter.

De klant deed zijn relaas in de pers begin deze week. De taxichauffeur zou agressief zijn geworden omdat de klant hem aansprak dat deze omreed. Nadat de klant uit de taxi was gestapt begon de chauffeur op hem in te schoppen, aldus de klant in de media. Hij was daardoor dit weekend met een gekneusde kaak in het ziekenhuis beland.

Kwaliteit

“We willen precies weten wat er is gebeurd, voordat we een definitieve beslissing nemen. Daarom wachten we het onderzoek van de politie en behandeling door de rechter af als het echt zo is gegaan”, zegt De Winter.

Mocht blijken dat de chauffeur ‘zelfs maar geduwd heeft’, dan mag hij niet meer voor de RTC rijden, bevestigt De Winter. “Wij staan voor kwaliteit, dus geweld tolereren we niet.” De centrale bestaat uit zelfstandige taxichauffeurs, die contributie betalen om het merk van de centrale te voeren en ritten te krijgen van de centrale.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.