Politie verricht 126 aanhoudingen bij acties tegen snorders

Volkswagen, Vento, snorder, illegale taxiAMSTERDAM – Tijdens tien acties tegen snorders in Amsterdam-Zuidoost zijn dit jaar in totaal 126 aanhoudingen verricht en 25 illegale taxi’s in beslag genomen. Dat maakt de politie vrijdag bekend.

In Zuidoost rijden duizend tot tweeduizend snorders, zo schat de politie. Het probleem doet zich elders veel minder voor. Klanten maken er vooral gebruik van voor korte ritjes, aangezien het openbaar vervoer in Zuidoost minder goed geregeld is. Daarnaast maken ook criminelen graag gebruik van illegale taxi’s.

Uitkering

Snorders die tegen de lamp lopen, verschijnen tegenwoordig sneller dan voorheen voor de rechter en worden door de DWI gekort op hun uitkering, zo meldt de politie.

“Bij herhaling kan de IVW een boete van 3.000 euro geven en tenslotte kan de Belastingdienst hen direct verhoren en eventueel de auto in beslag nemen,” zegt projectleider Liza Huwae, die zich al enkele jaren bezighoudt met de aanpak van snorders in Zuidoost.

Bij de acties tegen de illegale taxichauffeurs werkt de politie samen met het Openbaar Ministerie (OM), de Dienst Werk en Inkomen (DWI), de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Belastingdienst.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Politie verricht 126 aanhoudingen bij acties tegen snorders”

snoremans|24.12.10|04:13

belachelijk die actie waar slaat dit op in heel zuid oost geen tca of tcm of legal taxi te bekennen nee die rijden niet voor twee euro van a naar b laat ons toch met rust iedereen zijn geluk nu dat de taxi markt kapot is en de crieses in nl toe slaat en de pollitie graag weer goed in het nieuws wil kommen na al die blunders gaan we de snorder aanpaken dat is de groote crimineel kinder achtig hor sukkels